Rakvere linnapea Triin Varek astus keskerakonnast välja ja soovib liituda Isamaaga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Triin Vareku ja keskerakonna teed lähevad lahku. Rakvere linnapea liitub Isamaaga.
Triin Vareku ja keskerakonna teed lähevad lahku. Rakvere linnapea liitub Isamaaga. Foto: Ain Liiva

Lisaks linnapeale astuvad keskerakonnast välja kolm Rakvere linnavolikogu liiget. Formaalselt tähendab see Isamaa ja keskerakonna koalitsiooni lagunemist Rakveres, kuid linna juhtimist jätkavad samad isikud.

Rakvere linnapea Triin Vareku ning linnavolikogu liikmete Erika Baueri, Jaak Vettiku ja Liidia Bobkova väljaastumine keskerakonnast ja linnapea soov jätkata oma poliitilist teekonda Isamaa erakonna ridades lõi vajaduse uuendada koostöökokkuleppeid, mille käigus allkirjastati ühise tegutsemise lepe, teatas linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami (Isamaa). "Seega formaalselt on Isamaa ja Eesti Keskerakonna koalitsioon Rakveres lõppenud. Senine ühine tegutsemine on aga andnud kindlust, et tegelikult inimeste omavaheline koostöö toimib," lausus ta. "Sellest ka formuleering "ühise tegutsemise lepe", mille allkirjastasid senised Rakvere linnavalitsuse ja volikogus koalitsiooni kuulunud erakondade liikmed."

"Olen tänulik kõigile valijatele, toetajatele ja erakonnakaaslastele möödunud kuue aasta eest, kuid kahjuks ei näe võimalust kujunenud olukorras, kus erakonna kurss on ebaselge, jätkata keskerakonna ridades," lausus linnapea Triin Varek. "Teatasin linnavolikogu keskerakonna fraktsioonile oma otsusest, mille tulemusel avaldasid nad soovi koos edasi minna.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles