25 aastat keskerakonda kuulunud Jaak Vettik: otsus välja astuda ei sündinud päevapealt

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ligemale 25 aastat keskerakonda kuulunud Jaak Vettik otsustas samuti erakonnast lahkuda.
Ligemale 25 aastat keskerakonda kuulunud Jaak Vettik otsustas samuti erakonnast lahkuda. Foto: Ain Liiva

Kolmapäeva õhtupoolikul tuli teade, et keskerakonnast astuvad välja Rakvere linnapea Triin Varek ja koos temaga kolm linnavolikogu liiget, nende seas Jaak Vettik. 

"Otsus keskerakonnast, mille ridades olen olnud pea 25 aastat, välja astuda ei tulnud päevapealt," lausus staažikas kergejõustikutreener Vettik. "Esmakordselt tuli see mõte pärast keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatuse koosolekut, kus pandi paika erakonna erakorralise kongressi delegaadid Lääne-Virumaalt. See andis mulle märku, keda esimehe valimistel eelistatakse. Lääne-Virumaal toimunud arengud pärast kongressi – eelkõige piirkondlike osakondade juhtorganite valimine – ei ole kooskõlas minu arusaamadega ja seetõttu lahkusin erakonnast."

​Eeltooduga vihjas Vettik ilmselt asjaolule, et Lääne-Virumaal on mitmes keskerakonna piirkondlikus osakonnas pärast Mihhail Kõlvarti erakonna esimeheks saamist vahetunud osakonna juht ja selleks on saanud erakonna Kõlvartit toetanud liige. Virumaa Teataja andmetel ei juhi Väike-Maarja osakonda enam Siret Kotka, uus esimees on Kõlvarti toetaja Maidu Aimse. Kinnitamata andmetel on Kadrina osakonna juhiks valitud või on selleks saamas Allan Jaakus, kes vähemalt neljapäevahommikuse seisuga pole e-äriregistri andmetel üldse keskerakonna liige. Andres Jaadlast on Virumaa Teataja andmetel saanud aga Rakvere valla keskerakonna osakonna juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles