Tapa võimukoalitsioon laguneb: EKRE lõpetab koostöö valimisliiduga Valgejõgi

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Aigar Põderi sõnul tingivad lahkumineku partneri ehk valimisliit Valgejõe toime pandud koalitsioonipõhimõtete rikkumised.
Aigar Põderi sõnul tingivad lahkumineku partneri ehk valimisliit Valgejõe toime pandud koalitsioonipõhimõtete rikkumised. Foto: Andres Tohver

Osapooled süüdistavad teineteist. EKRE ridades vallavolikogusse kuuluva Aigar Põderi sõnul on kõik nende ettepanekud kompromissideks tagasi lükatud. Alari Kirt, kes on nii valimisliit Valgejõe juht kui vallavolikogu esimees, jällegi väidab, et peamiseks tüliõunaks on EKRE soovimatus vallavanemat välja vahetada.

26. oktoobril 2021 sõlmisid Tapa vallas koostööleppe valimisliit Valgejõgi, millel on volikogus kaheksa kohta, ning EKRE, mille nimekirjas pääses vallavolikogusse kolm inimest. Vallavolikogus on 21 kohta, millest neli kuulub reformierakonnale, neli keskerakonnale ja kaks valimisliidule Koostöö.

EKRE ja Valgejõe pinged jõudsid avalikkuse ette esimest korda sellel suvel, kui selgus, et Valgejõe juht Alari Kirt peab koalitsioonipartneri selja taga läbirääkimisi uue võimuliidu moodustamiseks keskerakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles