Festhearti publikut puudutas enim "Blue Jean"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Festhearti põhiprogrammi kuulus üheksa väärtfilmi.
Festhearti põhiprogrammi kuulus üheksa väärtfilmi. Foto: Marianne Loorents

Nädalavahetusel Rakveres ja nädala eest Tartus aset leidnud LGBT+ filmifestivali Festheart publik valis põhiprogrammi üheksa filmi seast oma lemmiku. Nii Rakvere kui ka Tartu filmisõbrad valisid parimaks Suurbritannia filmi "Blue Jean".

"Blue Jean", mille režissöör on Georgia Oakley, viib vaataja aastasse 1988, kui Thatcheri valitsus võttis vastu määruse, mis keelas kohalikel omavalitsustel "homoseksuaalsuse propageerimise". See asetab Newcastle‘is kehalise kasvatuse õpetajana töötava Jeani keerulisse olukorda: kui koolis selguks, et Jean on lesbi, kaotaks ta ilmselt töö. Oma tõelist loomust varjata ja topeltelu elada otsustanud Jeani seab ohtu uus õpilane Lois. Ühelt poolt Jean kardab, et tüdruk ta paljastab, teisalt tunneb sisimas vajadust noort naist aidates ka ise enda vastu lõpuks ometi aus olla.

Festhearti peakorraldaja Keio Soomelt ütles, et vaatajate lemmikfilmis "Blue Jean" said kokku suurepärane filmikunst ning väga aktuaalne ja puudutav teema. "See tähendab, et olulistest asjadest räägiti väga liigutaval ja samas professionaalsel viisil," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles