Haljala vallas tükkisid aedikust plehku pannud lambad tee peale

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Pille Hammerbecki sõnul on Haljala vallas Kisuvere külas oleval üle 50 hektari suurusel karjamaal tuhatkond lammast.
Pille Hammerbecki sõnul on Haljala vallas Kisuvere külas oleval üle 50 hektari suurusel karjamaal tuhatkond lammast. Foto: Siim Mihailov

Täna kella poole kümne paiku sai häirekeskus teate Haljala vallast, kus Rakvere–Haljala maanteega piirnevast aedikust Kisuvere külas olid välja pääsenud lambad ja tikkusid juba otsapidi tee peale.

Rakvere politseijaoskonna patrullpolitseinik Sander Urbas ütles sündmuskohal, et teinekord peab politseinikuna lammaste ja lehmade jaoks karjakuametit ka pidama. "Lammastel oli hea päev, sest nad said maanteekraavis rohelisest heinast kõhu mõnusalt täis nosida. Karjamaal on neil toidupoolis oluliselt kahvatum," rääkis Urbas.

Politseiniku sõnul pääses aiast välja täpselt kümme lammast. Piirdeaias kuskil auku ei paistnud olevat ja ametnikele jäigi mõistatuseks, kust täpsemalt lambad välja said. Peagi jõudsid sündmuskohale ka lammaste omanikud, OÜ Rägavere Lambakasvatus juhatuse liikmed Pille ja Morgan Leigh Hammerbeck. Peremees on lambakasvatusega tegelenud juba üle kahekümne aasta ja perenaine Pille ütles, et loomadega tuleb rahulikuks jääda ja peab teadma, kuidas loomadega käituda ning kuidas neid suunata. "Kätega vehkimine, karjumine ja signaalitamine ajab loomad närvi," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles