Maagaasiseadmega sõidukite kontroll peab olema tehtud novembri lõpuks

Kevin Volter
Copy
1. märtsil plahvatas Tallinnas Tartu maanteel Alexela tankla juures sõiduauto Seat CNG-balloon. Uurimine näitas, et õnnetuse oleks saanud ära hoida, kui auto oleks käinud erikontrollis.
1. märtsil plahvatas Tallinnas Tartu maanteel Alexela tankla juures sõiduauto Seat CNG-balloon. Uurimine näitas, et õnnetuse oleks saanud ära hoida, kui auto oleks käinud erikontrollis. Foto: Taavi Sepp

Transpordiamet tuletab uuesti meelde ja paneb kõigile maagaasiseadmega sõidukite kasutajatele südamele kontrolli minekuga mitte viivitada, kuna novembris ei pruugi enam olla vabu aegu. Septembri alguses tehtud meeldetuletus sõidukite omanikele maagaasiseadme kontrollimise kohustuse kohta, mis tuleb täita 30. novembriks, ei ole toiminud tõhusalt.

Transpordiameti sõidukite tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra sõnas, et seni on kontrollis käinud vaid 379 sõidukit. "Hetkeseisuga on kontroll läbimata veel 3583 sõidukil ja kuu jooksul suudavad ettevõtted kontrollida ligi 1000 sõidukit. Seega ei ole võimalik 30. novembri tähtajaks kõiki sõidukeid kontrollida," rääkis ta.

Parimal juhul jääb kontroll tähtajaks tegemata umbes 1500 sõidukil. Juhul kui sõidukiomanikud jätavad kontrolli tegemise viimasele hetkele, siis suureneb see arv veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles