Rakvere uues kuues Õie tänav avati liikluseks (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Õie tänava ääres pole kunagi varem kõnniteed olnud. See rajati alles äsja lõppenud rekonstrueerimise käigus.
Rakvere Õie tänava ääres pole kunagi varem kõnniteed olnud. See rajati alles äsja lõppenud rekonstrueerimise käigus. Foto: Ain Liiva

Ehitaja andis teisipäeval Rakvere linnale üle rekonstrueeritud Õie tänava. Vallimäe-tagune uulits sai ajaloos esimest korda kõnni- ja kergliiklustee, samuti uue valgustuse. Mullatööd lõpetatakse kevadel.

Kohalikele elanikele uue kuue saanud tänav meeldib, eriti tuntakse heameelt kõnnitee üle, mida selle elava liiklusega tänava ääres pole kunagi varem olnud. Samas kehitatakse jätkuvalt õlgu kergliiklustee peale, mis ehitati Õie tänava Vallimäe-poolsele küljele, kuid mis ruumipuudusel ja looduskaitsjate nõudmisel paiguti katkeb.

«Linna üldplaneering näeb sellesse piirkonda ette kergliiklusteed, tulevikus tekib ühtne võrgustik,» on abilinnapea Kert Karus Virumaa Teatajale olukorda varem selgitanud. «Seda ei saa rajada majadepoolsele küljele, sest seal on iga 20 meetri järel sissesõit hoovi. Kergliiklusteed ja kõnniteed on lisaks veel erinevate nõudmistega ja nii-öelda kaks ühes ehk ühine kõnni- ja kergliiklustee pole ka hea lahendus. Esialgset projekti keskkonnaamet ei kooskõlastanud – Vallimäe kaitsealuselt nõlvalt tulnuks mõned puud maha võtta. Muidugi oli selle ehitamine kulukam ja hiljem kasutamine tülikam, kuid mis teha.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles