Kommentaar: muresid ei tule menetleda, vaid lahendada

, Võru linnapea (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)
Copy
Anti Allas.
 
Anti Allas.  Foto: Arvo Meeks

Pealkirja laenasin seekord õiguskantsler Ülle Madiselt, kes teeb tänuväärset tööd inimeste õiguste kaitsmisel ja murede lahendamisel. Septembri keskel seisis õiguskantsler riigikogu ees, et anda ülevaade sellest, kuidas ta koos oma meeskonnaga on viimase aasta jooksul täitnud talle seadusega pandud ülesandeid.

Väga kosutav oli kuulda põhimõtteid, millest õiguskantsleri ametkond lähtub ja mis võiksid olla kogu Eesti avaliku sektori lipukirjaks. Nendeks on soov luua selgust, teha tööd tasakaalukalt ja mõistlikult ning alati põhiseaduse vaimus. Eriliselt läksid mulle korda tema laused: «Üritame tegutseda võimalikult kiiresti ja inimest säästes. Vahel piisab vastutavale ametnikule helistamisest ning pikemat kirjavahetust ja allkirjastatud seisukohta ei lähegi vaja.» Kokkuvõtvalt: rahvast teenides ei pea ametnikud mitte menetlema, vaid lahendama.

Püüdsin niisuguseid põhimõtteid järgida ka oma eelmises ametis Võru linnapeana. Ütlesin ikka ametnikele, et käituge inimestega nii, nagu te sooviksite, et teiega käitutaks, ja seda nii, et probleem saaks lahendatud esimesel võimalusel ja parimal võimalikul viisil. Ja see töötas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles