Hoogu läinud saemees osutus lõpuks ka metsavargaks

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Varastamise eest karistatakse kriminaalkorras rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega, kui tekitatud kahju ületab 200 eurot.
Varastamise eest karistatakse kriminaalkorras rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega, kui tekitatud kahju ületab 200 eurot. Foto: Eero Vabamägi

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti 18. septembril metsavarguses ja ebaseaduslikus metsaraies süüdi 51-aastane Alik. Mehel tuli vastu võtta kaheksa kuu pikkune tingimisi vangistus üheaastase katseajaga.

Mullu veebruarist aprillini tegi 51-aastane Alik raietöid ja omastas selle käigus ühelt kinnistult 15,6 tm puitmaterjali, millega tekitas üle 1400 euro kahju. Lisaks välgutas mees saetera veel neljal kinnistul, mis raie alla ei kuulunud. Ebaseadusliku raie käigus langetas Alik 13 tm jagu metsamaterjali, mille ta ka omastas. Selle konkreetse tegevusega tekitas saemees omakorda 1000 eurot kahju.

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas määrati Alikule karistuseks kaheksa kuud tingimisi vangistust üheaastase katseajaga. Lisaks peab mees hüvitama tekitatud kahjud üle 2600 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles