Ilmateenistus andis tervele Eestile tormihoiatuse

Merly Raudla
Copy
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Eero Vabamägi

Elektrivõrk ei ole nädalavahetusel Eestist üle käinud tormist veel toibunud, kui juba tõstab pead uus maru. Ilmateenistus on andnud tervele Eestile esimese taseme tormihoiatuse. Soome lahel ja Peipsi järvel on ilm ohtlikum, nende kohta on antud teise taseme tormihoiatus.

Kolmapäeval läheneb Norra looderannikule aktiivne madalrõhkkond ja selle servas tekib Skandinaavia kohal uus osatsüklon, mis muutub päeval järjest aktiivsemaks ning liigub Botnia lahe kohale. Selle lõunaservas tõuseb Läänemere ümbruses lõuna- ja edelatuul väga tugevaks, puhangud on sisemaal kuni 18, rannikul 22, vastu Läänemerd kuni 24 m/s. Sadusid on öö hakul mandril vähe, saartele jõuab vihma ja hommikul muutub sadu laialdaseks ning päev on sagedaste vihmahoogudega. Öised miinimumid langevad idapoolsetes maakondades 4 kuni 5 kraadini, öö hakul Kagu-Eestis 1 kuni 2 kraadini, lääne pool on kuni 8, saartel ja läänerannikul kuni 11 °C. Päeva jooksul tõuseb õhutemperatuur 9 kuni 13 kraadini.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond üle Botnia lahe põhjatipu Karjala põhjaaladele, püsib endiselt väga aktiivsena ja selle servas puhub meil tormine edela- ja läänetuul. Sajab hoovihma, õhtul võib sekka ka lörtsi tulla. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul 7 kuni 13 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles