Üle Eesti koolidele ja lasteaedadele tehtud pommiähvardusest kujunes osa haridusasutuste jaoks evakueerimisõppus

Copy
Pommiähvarduse puhul on tegemist avaliku korra raske rikkumisega, mille eest karistatakse rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.
Pommiähvarduse puhul on tegemist avaliku korra raske rikkumisega, mille eest karistatakse rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega. Foto: Margus Ansu

Täna öösel saadeti mitmekümnele asutusele üle Eesti, sh koolidele ja lasteaedadele, venekeelne meil, milles ähvardati lõhkeseadeldisega.

Politsei praeguse info kohaselt oli tegemist ulatusliku rämpspostituse lainega, mille eesmärk oli häirida asutuste tööd.

Kunda ühisgümnaasiumi direktor Hannes Mets ütles, et pommiähvarduse saamise järel teavitati politseid ja koolipidajat ning kutsuti kokku kooli kriisikomisjon. "Otsustasime harjutada majast väljumist koos välisriiete kaasavõtmisega. Evakueerisime lapsed kõrval asuvasse spordikeskusesse ja rääkisime neile kohapeal, mis on juhtunud ja kuidas sellistel puhkudel käituda. Olen väga rahul õpilaste ja õpetajate eeskujuliku käitumisega ja sellega, et saime kuue ja poole minutiga maja tühjaks. Harjutuselt jäi silma see, et suure hulga inimeste liikumist tuleb korraldada, et see oleks sujuv," rääkis direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles