Päästeamet jagab soovitusi tormi ajaks

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Torm on murdnud puid.
Torm on murdnud puid. Foto: Päästeamet

Päästeamet hoiatab, et tuulepuhangud kasvavad päeva jooksul puhanguti kuni 30 meetrini sekundis. Tugev tuul võib kaasa tuua kahjustusi, mille tagajärjeks on liiklustakistused teedel ja elektrikatkestused. Kuidas tormi ajal toimida?

Päeva jooksul tõuseb tuul kohati tormiväärseks. Keskkonnaagentuuri info põhjal kasvab täna päeva jooksul tuule tugevus kohati 25 kuni 30 meetrini sekundis. Tõsisemas tormiohus on lääne- ja põhjarannik.

Päästeamet soovitab tungivalt elanikel tormituulte ajal väljas liiklemist piirata ja olla valmis elektrikatkestusteks. Loe ja vaata videot, kuidas elektrikatkestusteks valmistuda ja katkestuste ajal käituda, et tagada enda ja oma pere toimetulek https://www.olevalmis.ee/et/juhis/elektriga-varustamise-katkemine. Kehtiva prognoosi järgi hakkab öösel tuule tugevus kahanema.

Päästeameti soovitused tormi ajaks

Püsi võimalusel siseruumides. Väldi autosõitu. Kui sõit on vältimatu, tangi enne ja võta kaasa laetud mobiiltelefon. Oluline on valida sobiv sõidukiirus ning arvestada teele kukkuvate takistustega. Hoia eemale maha langenud elektriliinidest ning teavitada neist Elektrilevi rikketelefonil 1343. Inimeste elule ja tervisele otsest ohtu põhjustavate olukordade lahendamiseks kutsu abi, helistades hädaabinumbrile 112.

Elektrikatkestuse korral teavita sellest ka elektriettevõtteid. Jälgi infokanaleid täiendavate prognooside ja käitumisjuhiste saamiseks: abiks on patareidega raadio või autoraadio. Valmistudes varu vett, toiduaineid ja patareisid. Varu koju patareitoitel valgusteid, sh tasku- ja pealamp. Hoia neid kohas, kust sina ja sinu pereliikmed leiaksid need ka pimedas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles