Hariduskomisjon andis nõusoleku Veltsis kooliosa sulgeda

Kevin Volter
Copy
Rakvere valla haridus- ja noorsootöökomisjon toetas Veltsi lastead-algkooli kooliosa sulgemist.
Rakvere valla haridus- ja noorsootöökomisjon toetas Veltsi lastead-algkooli kooliosa sulgemist. Foto: Marianne Loorents

Rakvere valla haridus- ja noorsootöö komisjoni 11. oktoobri istungil arutleti Veltsi ja Lasila kooli tuleviku üle. Komisjon jõudis otsusele, et Veltsi lasteaed-algkooli kooli osa tuleks sulgeda ning Lasila kool muuta kuueklassiliseks. 

Valla finantsnõunik Katrin Vellema andis ülevaate sellest, missugused on ümberkorralduse mõju valla eelarvele tulevikus. Kokkuhoid Veltsi lasteaed-algkooli kooliosa sulgemisel oleks alates 2025. aastast umbes 80 000 eurot aastas ja Lasila põhikooli reorganiseerimisel kuueklassiliseks kooliks umbkaudu 100 000 eurot aastas.

"Meil on omavalitsusena kohustus tagada oma HEV-lasteaia lastele ka väiksema rühma võimalus," rääkis komisjoni koosolekul vallavanem Maido Nõlvak. "Hetkel vallal puudub võimekus avada tasandus- või sobitusrühm eelarveliste vahendite ja ruumivõimaluste puudumise tõttu. Vajadus selleks on aga olemas ning praegu on lapsevanemad sunnitud ennast Rakvere linna sisse kirjutama, et saada oma lapsele koht erirühmas. Rühma avamist võiks kaaluda Veltsi või Lasila lasteaia hoonesse või kasutada moodulmaja paigaldamise võimalusi Sõmeru lasteaia juures."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles