Juhtkiri: kriisis loeb kommunikatsioon

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Eile häiris paljude Eesti haridusasutuste tööd e-kirjana saabunud pommiähvardus. Pommiähvardus tabas ka Tallinna bussijaama, riiklikult vaetakse aga Balticconnectori gaasitoru purunemispõhjuseid. Eesti sai täiesti ootamatult kriisiõppuse, mille koordineerimine küll kahjuks läbi kukkus.

Kuigi politsei andis teada, et oht on vähetõenäoline, talitas vaata et iga kool omasoodu: kes jätkas häirimatult koolitööd, kes evakueeris lapsed mõnda teise hoonesse, kes lasi õpilased ja lasteaialapsed sootuks koju. Välja tuli paras segapuder ja seda ilmselt pommiähvarduskirja saatjad soovisidki. Sest selliste kirjade ainus eesmärk saab olla meie valmisoleku jälgimine.

Asjal on ka positiivne külg, kui liita pommiähvardusele gaasitoru ja sidekaablite lõhkumine. Sest selline käitumine ei näita muud kui jõuetust ja paanikat tegude korraldajate leeris. Meenub lugu, kus naabrit sõimanud külamehel said tõsiselt võetavad argumendid otsa ja nõnda ta siis jutu lõpuks kärataski: «Ja tegelikult haisevad sul sokid ka!» Sel korral haiseb ja roiskub üks teine koht maailmas, mille kohta nõukogude ajal öeldi «kuuendik planeedist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles