Rahvahääletus Aita valida aasta parim toidutoode

Virumaa Teataja
Copy
Mullu pälvisid aasta toidutoote tiitli OÜ Green Smart kuivatatud kilginäksid.
Mullu pälvisid aasta toidutoote tiitli OÜ Green Smart kuivatatud kilginäksid. Foto: Ain Liiva

Oktoobri algul lõppes kandidaatide esitamine maakondlikule aasta ettevõtluskonkursile. Teiste seas sai esitada kandidaate ka tiitlile "Maakonna parima toidutoote 2023".

Lõpphääletusele pääses kolm toodet ja võitja valib rahvas. Mullu pälvisid aasta toidutoote tiitli OÜ Green Smart kuivatatud kilginäksid.




Aasta toidutoote tiitlit püüavad

  • Juuretise grissini‘d, Würtspagar. Grissini ehk paks kõrsik on pärmi ja suhkruta. Sobib ka veganitele. Ideaalne näks filmiõhtule, autosse, sünnipäevalauale.
  • Fermenteeritud küüslauk, Vinkymon OÜ. Inimkond tunneb piimhappekääritamist ammustest aegadest, seda on kasutatud juba aastatuhandeid toiduainete säilitamiseks ning neile meeldiva maitse ja aroomi andmiseks. Tänapäeva uuringud on näidanud, et hapnemisprotsess mitte ainult ei pikenda toiduainete säilimist, vaid see suurendab ka toitainete hulka ja muudab need organismile kergemini omastatavaks. Fermenteeritud küüslauk sisaldab erinevaid mikroelemente (mineraalaineid ja vitamiine), kiudaineid ja bioaktiivseid ühendeid.
  • Matsimoka pakisupid, Matsimoka OÜ. Matsimoka pakisupid on mugav ja maitsev lahendus kiirel päeval. Pakisuppide valikust leiab hernesupi, seljanka, borši ja ka teisi klassikalisi maitseid.

Hääletus on avatud 22. oktoobri südaööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles