Haljala uue kooli võimla põrand kipub lainetama

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tavalist koolitundi Haljala kooli võimla natuke lainetav ja õõtsuv põrand ei häiri.
Tavalist koolitundi Haljala kooli võimla natuke lainetav ja õõtsuv põrand ei häiri. Foto: Marianne Loorents

Haljala vallavanem Anti Puusepp ja valla majanduskeskuse juht Avo Bergström tunnistavad, et sportlaste tõstatatud kriitika on õige – vähem kui aasta tagasi avatud uue koolimaja võimla põrand on tõepoolest laineline ja õõtsub. Samas on nad seisukohal, et probleem on ajutine ja see laheneb iseenesest, kui kütteperiood saab täie hoo sisse ning niiskus hoones väheneb.

Anti Puusepp selgitas, et võimla põrand on paigaldatud karkassi peale. "Kui ehituse ajal oli väga kuiv ja materjal kvaliteetne, siis hiljem hakkas see niiskuse suurenedes paisuma," oletas ta. "Kas paisumisvahed vastavad paigaldusnõuetele või mitte, seda ma öelda ei oska, aga minu isiklik arusaam on küll selline, et nüüd, mil küte sai sisse lülitatud, probleem loodetavasti laheneb."

Põranda õõtsumist mänguväljakul on tunda eriti ühe korvi all ja seda panid tähele hiljutisel kooli kokkutulekul osalenud endised õpilased-sportlased. Kui tavaruumis selline natuke õõtsuv põrand võibolla ei häirigi, siis palliväljakul tekivad valepõrked, mis näiteks kossumehi tõsiselt segavad. "Üks väljakunurk õõtsub tõesti rohkem kui tarvis," tõdes Avo Bergström.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles