Ostukeskuses sai harjutada elustamist

Merly Raudla
Copy
Kiirabitöötaja Tiina juhendamisel nukk Annet elustanud Karl Mäesepp (esiplaanil) tõdes, et pumpas 40–45 korda ja tegelikult oli päris raske.
Kiirabitöötaja Tiina juhendamisel nukk Annet elustanud Karl Mäesepp (esiplaanil) tõdes, et pumpas 40–45 korda ja tegelikult oli päris raske. Foto: Ain Liiva

Tänasel rahvusvahelisel elustamispäeval olid Karell Kiirabi ja Eesti Punane Rist nukkudega väljas, et inimesed saaksid elustamist proovida. Esmaspäeva ennelõunal oli Rakvere Kroonikeskuses huvi õppimise vastu päris suur ja mõlemad tekkide peal pikali olevad plastnukud said südamemassaaži nii keskuse töötajate kui ka möödujate käest.

Nukk Annet elustanud Karl Mäesepp ütles, et pumpas 40–45 korda ja tegelikult oli päris raske. "Peab olema heas füüsilises vormis," lisas ta. Kuna tema enda kaks last tegutsevad meditsiinivaldkonnas, tundis ta Karell Kiirabi elustamisõpetuse vastu huvi ja proovis ise nukule südamemassaaži teha.

AS-i Karell Kiirabi juhatuse liige Õnne Bartoševitš toonitas, et kõige tähtsam on abivajajat märgata ja abistada. "Eestis on aastas 700 äkksurma," tõi ta esile fakti ja lisas, et kui inimesed oleksid hakkajamad märkajad ja tegutsejad, oleks see hulk väiksem. Ei tohi karta, et abistaja südamemassaažiga liiga teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles