Kärajad puudutasid kultuurikorralduse probleeme

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kärajatel jagasid kultuurikorraldajad tähelepanekuid ja kogemusi ning arutlesid korralduslike murekohtade üle. Vasakult vestluse juht Mihkel Raud, Keio Soomelt, Tiina Mälberg, Kadri Tikerpuu, Peep Veedla, Karl-Ander Pais ja Eve Alte.
Kärajatel jagasid kultuurikorraldajad tähelepanekuid ja kogemusi ning arutlesid korralduslike murekohtade üle. Vasakult vestluse juht Mihkel Raud, Keio Soomelt, Tiina Mälberg, Kadri Tikerpuu, Peep Veedla, Karl-Ander Pais ja Eve Alte. Foto: Marianne Loorents

Rakvere kultuurikärajatel võeti jutuks nii kultuurikorralduse kulupool kui ka piletihinnad ja publik.

Rakvere kultuurikärajad, kus kultuurielu murekohtade üle pidasid Mihkel Raua juhtimisel mõttevahetust Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte, Viru Folgi korraldaja Peep Veedla, Nargenfesti korraldaja Kadri Tikerpuu, Rakvere teatri näitleja Tiina Mälberg, LGBT+ filmifestivali Festheart korraldaja Keio Soomelt ja Sumedate Suveõhtute filmifestivali korraldaja Karl-Ander Pais, keskendus kultuurikorralduslikele teemadele.

Vaeti kultuurikorraldajate riske, tõdeti kultuurisündmuste olulisust kogukondlikus elus ning arutleti, kuidas tajuda publiku ootusi. Samuti avati vaataja eest varju jäävat kultuurikorralduse rahalist poolt, kus tuleb arvestada kõikvõimalike kuludega esinejate tasust ja transpordist nootide kõrge renditasuni, teisalt sedastati, et kultuuriürtuste toetuste rahakott on õhuke. Festivalikorraldajad nentisid, et publiku teadvuses kinnistumine võtab mitu aastat, samuti tõdeti, et samal ajal toimuvad festivalid mõjutavad üksteist. Peep Veedla tõi esile, et Paide arvamusfestivali sattumine Viru Folgiga samale nädalavahetusele tähendab, et arvamusliidrid, diplomaadid ja poliitikud Käsmu ei jõua. Karl-Ander Pais märkis, et oma publik tuleb ära tunda: Euroopa filmidele keskenduva filmifestivali publik ongi valdavalt üle kolmekümne viie aastased naised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles