Repliik: sõber suvikõrvits

Copy
Inna Grünfeldt.
Inna Grünfeldt. Foto: Meelis Meilbaum

Olen märganud, et suve lõpus ja sügise alguses saab suvikõrvitsatest probleem. Kevadel mulda pistetud tillukesed taimehakatised on jõudsalt kasvanud ning rõõmustavad pererahvast uhke saagiga.

Paar piklikku pirakat läheb mõnda talveks purki pandavasse salatisse, aga mida hakata peale ülejäänud tegelastega? Erinevalt tavalisest kõrvitsast polevat suvikõrvitsal maitset ega leidu õiget retsepti, mis köögivilja suupäraseks muudaks. Äkki naabril läheb tarvis?

Läheb ikka tarvis! Suvikõrvits on justkui loodud sellele, kes pole kokkamises kibe käsi, aga soovib saada hüva roa võimalikult kähku ja vähese jändamisega. Suvikõrvitsast saab kerge vaevaga mõnusa toidu, aga ka lisandi liha- või kanaroa kõrvale. Kuubikud pannile, suts soola-pipart peale ja varsti võib lasta hea maitsta. Kui tahtmist, võib lisada paprikat, seeni või muna, aga ka kõike muud, mis pähe tuleb ja tundub katsetamist väärt.

Tagasi üles