Muinsuskaitseameti tunnustusele kandideerijaid Lääne-Virumaal jagub

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Unikaalsed nišid on ehitatud koos kirikutorniga 15. sajandil ja kinni müüritud 16. sajandi alguses. Pildil OMA Fassaad OÜ projektijuht Martin Kärner.
Unikaalsed nišid on ehitatud koos kirikutorniga 15. sajandil ja kinni müüritud 16. sajandi alguses. Pildil OMA Fassaad OÜ projektijuht Martin Kärner. Foto: Marianne Loorents

Tänavusele muinsuskaitseameti aastaauhindade avalikule konkursile esitati kokku 107 kandidaati üle Eesti. Lääne-Virumaalt osalevad konkursil nominendid aasta teo ja aasta leiu ning veel kolmes kategoorias.

"Suur on rõõm, et meie pärandihoidjaid ja nende head tööd märgatakse ning igal aastal üha julgemalt ka esile tõstetakse. Tänavu oli komisjonile hindamiseks esitatud erakordselt palju erinevaid väga häid kandidaate hakkajatest perekondadest toimekate kogukondadeni, väikeste väärtuslike projektide teoks tegemistest aastatepikkuste suurprojektide lõpetamisteni. Kõik esitatud kandidaadid on ilmekad näited sellest, et kultuuripärand säilib kõige paremini, kui see on kasutuses – seda tänapäevaste vajaduste ja funktsioonide kohaselt," rääkis hindamiskomisjoni juht, muinsuskaitseameti peadirektor Marilin Mihkelson.

"Hooliv suhtumine, leidlikud lahendused ja meisterlikud teostused on märksõnad, mis Eesti pärandikultuurist hoolivaid inimesi ühendavad. Suur tänu kõigile, kes igapäevaselt meie pärandit hoiavad, ja tänusõnad ka neile, kes seda märkavad," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles