Tapal tekib kaksikliidu asemel nelikliit

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Maksim Butšenkov on varem Tapa vallavolikogu esimehe ametit pidanud. Nüüd võib ta uuesti sellele toolile kerkida.
Maksim Butšenkov on varem Tapa vallavolikogu esimehe ametit pidanud. Nüüd võib ta uuesti sellele toolile kerkida. Foto: Marianne Loorents

Võimuvõitlus Tapa vallas võttis uue pöörde, kui keskerakond tegi teisipäeval reformierakonnale, EKRE-le ja valimisliidule Koostöö ettepaneku moodustada nelikliit. Sellega surutakse opositsiooni vallavolikogu suurim jõud ehk valimisliit Valgejõgi.

Varem ehk 14. septembril oli ebaõnnestunud valimisliidu Valgejõgi katse umbusaldada vallavanem Valdo Helmelaidi, kes kuulub EKRE ridadesse. See tähendas ühtlasi Valgejõe ja EKRE koostöö lõpu algust. 9. oktoobril andis Aigar Põder vallavolikogu EKRE fraktsiooni nimel teada, et koalitsioon valimisliiduga Valgejõgi on lõppenud. 

Valgejõgi on kaheksa kohaga Tapa vallavolikogu suurim jõud, valimisliidu juht Alari Kirt on viimased kaks aastat pidanud volikogu esimehe kohta ja osalenud väga jõuliselt valla juhtimises. EKRE-le kuulub volikogus kolm, reformierakonnale neli, keskerakonnale neli ja valimisliidule Koostöö kaks kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles