Reisijad sõidavad liinibussis kui silgud pütis

Merly Raudla
Copy
Lääne-Viru avaliku maakonnaliini number 16 Rakvere–Kadrina–Tapa bussis on kooliaasta algusega tekkinud probleem ületäitumusega.
Lääne-Viru avaliku maakonnaliini number 16 Rakvere–Kadrina–Tapa bussis on kooliaasta algusega tekkinud probleem ületäitumusega. Foto: Marianne Loorents

Kolmapäeval veerand tundi enne kella ühte päeval võis Rakvere bussijaamas ka bussigraafikutega kursis olemata öelda, millise posti alt hakkab väljuma liini number 16 buss. Kui teiste postide juures oli heal juhul paar-kolm inimest, siis Tapa bussi ootas üle 30 sõitja.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskus saatis septembri lõpul neljale omavalitsusele kirja, kus oli juttu sellest, et Lääne-Viru avaliku maakonnaliini number 16 Rakvere–Kadrina–Tapa bussis on kooliaasta algusega tekkinud probleem ületäitumusega. Kuigi käigus on suured bussid, mis mahutavad minimaalselt 61 reisijat (istekohtade arv vähemalt 43 ja seisukohtade arv vähemalt 18), on sõitjaid tihti rohkem kui kohti. See puudutab kõige enam väljumisi kell 13.55 ja 15.20 tööpäevadel. Ühistranspordikeskuse andmetel näitab statistika, et üle poole reisijatest moodustavad kooliõpilased, kes ilmselt käivad Rakveres koolis ning pärast tundide lõppu sõidavad Kadrina ja Tapa suunas koju. Vedajate info kohaselt peab osad reisijaid ilmselt bussist maha jääma ning ootama kas järgmist reisi või leidma liikumiseks mõne muu võimaluse.

Kolmapäeva lõuna ajal läks Rakvere bussijaamas taas bussi peale 40 sõitjat, suuremas osas eri eas lapsed ja noored ning pensionärid. Bussijuht ütles, et tegelikult on see hulk väike, ja soovitas reedel tagasi tulla. Tema sõnul on just sel päeval sõitjaid kõige rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles