Ain Suurkaev: kõige nõrgem koht kriisiolukorras on haiglapersonali ristkasutus

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Ain Suurkaev tunnistab, et 460 töötajaga haigla juhtimine tekitab tihti ka meelehärmi. Tema sõnul aitab niisugusel juhul see, kui jalutada ring ümber maja ja lugeda kümneni.
Ain Suurkaev tunnistab, et 460 töötajaga haigla juhtimine tekitab tihti ka meelehärmi. Tema sõnul aitab niisugusel juhul see, kui jalutada ring ümber maja ja lugeda kümneni. Foto: Ain Liiva

Ain Suurkaev on Rakvere haigla juhatuse esimees olnud nüüdseks üle 11 aasta ning tunneb hästi Eesti tervishoiusüsteemis valitsevaid rõõme ja muresid – nii igapäevaseid probleeme kui ka neid, mis võivad tekkida kõige hullemates olukordades.

Tallinnas asuva Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Ida-Viru keskhaigla vahel asuva üldhaigla juhina ei saa ta üle ega ümber väikelinnas kummitavast personalimurest. Samas ütleb Ain Suurkaev, et siinse haigla võimekust ei tasu alahinnata.

Valdkonnakauge inimesena tahaks eeldada, et tervishoiuteenuse tase on ühtviisi hea kõikjal Eestis, kuid see oleks ilmselt naiivne. Millised on Rakvere haigla tugevused, mida esile tooksite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles