Jaanus Nuutre toob lavale loo Raimond Valgrest

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Jaanus Nuutre lavastus «Peaksime rääkima Raimondist» vaatab Raimond Valgre elule uuest küljest.
Jaanus Nuutre lavastus «Peaksime rääkima Raimondist» vaatab Raimond Valgre elule uuest küljest. Foto: Kristo Puhm

Teatris Nuutrum saab Jaanus Nuutre käe all lavaküpseks tükk «Peaksime rääkima Raimondist», mis jutustab ilustamata loo kultusmuusik Raimond Valgre elust. Muusikaga põimitud draamalavastus valmib helilooja 110. sünniaastapäeva puhul. Loo kirjutas Mart Sander, kes on ka lavastuse helikunstnik.

Lavastaja Jaanus Nuutre sõnul on «Peaksime rääkima Raimondist» aus lavastus, mis sündis soovist rääkida lugu ühest enim eesti rahva südamesse tunginud heliloojast. «Palusin pea kaks aastat tagasi Marti, et ta kaaluks ideed kirjutada Nuutrumile näidend Raimond Valgrest. Esimese hooga ta nõus ei olnud, kuid me leidsime põneva lahenduse, kuidas mitte korrata juba tehtut ja näidata publikule Valgret täiesti teise külje pealt ning uue lähenemisega,» rääkis Nuutre.

Lavale jõuavad Raimond Valgre lühikese elu mosaiigikillud: armukolmnurgad, vastamata armastused ja teeseldud kired, reeturlikud sõbrad ning põrmuks varisenud ideaalid. Näidendi autori Mart Sanderi sõnul on «Peaksime Rääkima Raimondist» faktidele tuginev, kuid fantaasiaga vürtsitatud lavalugu, mis põimub tugevalt muusikaga. «See on näidend, mis pakub ausust, ootamatusi ja mõnusat meelelahutust igas vanuses vaatajale,» sõnas Sander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles