Wallamaja kõrtsi tuleb joogid ise kaasa võtta

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Uus kõrts Tamsalus? No mitte päris ...
Uus kõrts Tamsalus? No mitte päris ... Foto: Facebook

Tamsalus bussi või rongi pealt maha astuvaid inimesi võib tabada üllatus. Kas tõesti on Kesk tänav 1 asuvas kohalike seas esimese vabariigi aegse kaupmehe järgi Jaan Mürgi majana tuntud hoones avatud kõrts? No peaaegu ...

Tegelikult on tegu väikese naljaga, mille viskas kinnistu eelmisel aastal ostnud endine suusaäss Pavo Raudsepp. "Nalja peab saama," ütles mees. "Nali on see, et tahaks, et maal oleks elu. Kõik ei pea ju linna ära minema. Ma olen kohalik härra, kes tahab, et kohapeal ka oleks tore elada. Fakt on see, et kui me täna kõrtsi lahti teema, siis see hakkab miinust tootma, aga seda ju ei tahaks. Nii et piisab sildist."

Kiire keelekaste soovija võib küll uksele taguda, aga suurt kasu sellest ei saa. Aga kui keegi tahab sõpradega kõrtsi tulla, siis tuleks omanikule helistada, midagi kokku leppida ja uksed avanevad nagu võluväel. Aga omad joogid peavad kaasas olema. Sisuliselt on võõraste jaoks tegu üürikõrtsiga. Omad joped, näiteks kohalikud spordimehed, kogunevad aeg-ajalt esimesel korrusel, et vaadata suurest telekast jalgpalli- või jäähoki-MM-i või Eesti jalkakoondise mänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles