Rakvere kultuurifestivalil saab nautida ooperit, balletti ja suurepärast muusikat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Gaetano Donizetti "Don Pasquale" uuslavastus Estonias. Mirjam Mesak, Priit Volmer ja Tamar Nugis.
Gaetano Donizetti "Don Pasquale" uuslavastus Estonias. Mirjam Mesak, Priit Volmer ja Tamar Nugis. Foto: Rünno Lahesoo

Rakvere linna sügisene tähtsündmus, juba neljandat korda toimuv Rakvere kultuurifestival pakub kultuurisõpradele 5.–12. novembrini rikkaliku programmi ja rohkelt elamusi.

Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte ütles, et festivali suursündmusena on taas Rakverre oodata festivali head koostööpartnerit rahvusooperit Estonia kogu oma hiilguses. "Lavale jõuab Gaetano Donizetti koomiline ooper "Don Pasquale", mis on nautinud publikumenu kõigis maailma teatrites. "Don Pasquale" lavale tulekut peetakse 19. sajandi opera buffa ehk itaalia stiilis koomilise ooperi kõrghetkeks ning meil on suur rõõm ja au seda teiega jagada," rääkis ta.

Direktor on veendunud, et festivali publikut rõõmustab Tšellopoiste suurkontsert Rakvere spordikeskuses, mis pakub muusikale lisaks mõnusat valgussõud. "Tšellopoisid Kaspar Kluge ja Karret Sepp avardavad traditsioonilise tšellorepertuaari piire, luues põneva sümbioosi klassikalise ja kaasaegse muusika vahel. Seitsmeliikmeliseks kasvanud ansamblis on duole lisatud rokkbänd, et teha tšellodega muusikat ilma ühegi klassikalise raamita."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles