Rakverre hakkab kerkima siseturvalisuse ja jõustruktuuride linnak

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kaitseliit soovib Rakveres aadressile Sireeni 2 rajada üle 65 000 ruutmeetri suurusele alale Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva staabi- ja tagalakeskuse.
Kaitseliit soovib Rakveres aadressile Sireeni 2 rajada üle 65 000 ruutmeetri suurusele alale Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva staabi- ja tagalakeskuse. Foto: Rakvere linnavalitsus

Kolmapäeval toimunud Rakvere linnavolikogu istungil selgus, et Kaitseliit soovib Rakveres politsei ja pääste ühishoone taha 65 000-ruutmeetrisele alale rajada Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva staabi- ja tagalakeskuse.

Rakvere abilinnapea Kert Karus ütles, et Kaitseliidu ettepanekul algatatud detailplaneering puudutab Rakvere linnas asuvat riigile kuuluvat maad, mis asub politsei ja pääste ühishoone küljel ning selle taga. Aadress on sellel kinnistul Sireeni 2. "Kaitseliit soovib sinna rajada kompleksi, mis on vajalik Kaitseliidu piirkonna vajaduste rahuldamiseks. Sinna kuuluvad staabihoone, varustusalad, laskemoonapunkrid, rivisõidukite parklad, varjualused ja autopesula. Detailplaneeringuga soovitakse muuta maa otstarve riigikaitseliseks maaks," rääkis Karus.

Volikogu istungil tekkis arutelu selle üle, et millist ohtu võivad laskemoonapunkrid endaga kaasa tuua. "Punkrid ehitatakse vastavalt NATO standarditele ja seal hoiustatakse ainult väljaõppeks vajalikku laskemoona. Juhul kui seal pauk käib, siis plahvatuse mõju jääb kinnistu piiride sisse," selgitas Karus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles