Kirde maakaitseringkonnas asutati Kaitseliidu piirikaitsemalevkond

Copy
Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ülem ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu rääkis piirikaitsemalevkonna olulisusest.
Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ülem ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu rääkis piirikaitsemalevkonna olulisusest. Foto: Kaitseliit

Kirde maakaitseringkond asutas eksterritoriaalse ehk maakaitseringkonnapõhise struktuuriüksuse, milleks on Kaitseliidu piirikaitsemalevkond. Uue malevkonna eesmärk on kaitsta Eesti piiri nii kriisiolukorras kui ka vajadusel muul ajal ja valmistada inimesi ette piirikaitseülesanneteks.

Kaitseliidu piirikaitsemalevkonna asutamiskoosolek toimus 19. oktoobril Alutaguse malevas Jõhvi linnas.

"Seni, kuni meie idanaaber Venemaa ja tema koostööpartner Valgevene jätkavad agressiivset tegevust, sealhulgas Baltimaade piiriäärsetel aladel, tuleb olla valmis iga ajahetk reageerima, et kaitsta oma maa ja riigi piiri esimesest mullakamarast," ütles Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ülem ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu. "3. novembril toimub vast loodud piirikaitsemalevkonna üldkoosolek, kus valitakse eestseisus ja pannakse paika esmased tegevused ning 2024. aasta tegevuskava."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles