Ohtliku ülekäiguraja juurde soovitakse kiiruspiirangut

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tuleviku tänava ülekäigurada. Taamal Rakvere reaalkool, vasakule jääb Võidu tänava ringristmik, paremale poole jäävad Lidl ja Vaala keskus.
Tuleviku tänava ülekäigurada. Taamal Rakvere reaalkool, vasakule jääb Võidu tänava ringristmik, paremale poole jäävad Lidl ja Vaala keskus. Foto: Mart Rauba

Rakvere reaalkooli taga asuv Tuleviku tänava ülekäigurada on kui tiksuv pomm. Sellel on õnnetusi juhtunud varem ja võib juhtuda veel. Linnal on plaanis kogu teelõik ohutumaks projekteerida, kuid praegu pole teada, millal sinnamaani jõutakse.

Pärast Lidli avamist on teelõigul senisest suurem liikluskoormus. Viimane kannatanuga liiklusõnnetus juhtus ülekäigurajal eelmise aasta mais, kui Vaala keskuse poolt tulnud auto sõitis otsa just koolist tulnud alaealisele poisile. Märksa kurvema lõpuga juhtum leidis seal aset 2008. aasta detsembris, mil avariis hukkus pensionär. Tõsi, pärast toonast tragöödiat on Tuleviku ja Liiva tänava risti ka ümber projekteeritud, muu hulgas parandatud nähtavuse lisamiseks tänavavalgustust.

"Oht on selgelt olemas ja kiirust tuleks märkidega reguleerida," ütles reaalkooli direktor Martti Marksoo. Tema sõnul on teemat arutatud kooli hoolekogus ning räägitud sellest ka linnavalitsuse kohtumisel koolidega. Marksoo ei julgenud pead anda, kas nendest aruteludest on sündinud ka kirjalik taotlus linnavalitsuse liikluskomisjonile, kuid lubas selle kindlasti lähiajal esitada. Tema hinnangul võiks piirkiirus seal olla praeguse 50 asemel 30 kilomeetris tunnis, aga olukorda võiks parandada ka "lamav politseinik", mis sunniks roolikeerajaid hoogu maha võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles