Tšehhi lasteaiaõpetajad tulevad Rakvere ametikaaslasi töövarjutama

Merly Raudla
Copy
Tšehhi lasteaiaõpetajad tulevad Rakvere Triinu, Kungla (pildil) ja Rohuaia lasteaia õpetajatele töövarjudeks.
Tšehhi lasteaiaõpetajad tulevad Rakvere Triinu, Kungla (pildil) ja Rohuaia lasteaia õpetajatele töövarjudeks. Foto: Marianne Loorents

22.–28. oktoobril töövarjutavad 17 Tšehhi lasteaiaõpetajat Rakvere linnas Kungla, Rohuaia ja Triinu lasteaia õpetajaid.

Õpetajate koostöö Tšehhi osaühinguga ProEdu Consultig sai alguse 2022. aastal MTÜ Lääne-Virumaa Alushariduse Haridustehnoloogia Innovaatorid kirjutatud ja Erasmus+ programmilt rahastuse saanud projektist "MATIK- ja IKT-haridus 4–8-aastaste laste õpetajatele". Selle raames toimus eelmise aasta maikuus Prahas koolitus "New ways to teach STEM and ICT for teachers (childrens 4–8 years)", millest võttis osa 15 Lääne-Virumaa lasteaiaõpetajat Rakvere Kungla, Rohuaia ja Triinu lasteaiast, Viru-Nigula valla lasteaiast Kelluke ja Vinni lasteaiast Tõruke.

Järgmisel nädalal tulevadki Tšehhi õpetajad vastukülaskäigule. Nad soovivad tutvuda Rakvere linna lasteaedadega ning kogeda, kuidas kaasatakse lapsi õppe- ja kasvatustegevustesse ning rakendatakse õuesõpet. "Külaskäigu üheks olulisemaks eesmärgiks on tutvuda meie õpetajate poolt läbiviidavate erinevate robootika- ja STEM/MATIK-tegevustega," selgitas üks MTÜ eestvedajatest, Rakvere Kungla lasteaia õpetaja Jaanika Link. Samuti osalevad Tšehhi õpetajad Sagadi looduskooli ja Rakvere linnuse programmis, tutvuvad Mõdriku Edu Labori ja Rakvere Targa Majaga. "Laiemaks eesmärgiks on külalistele tutvustada Eesti alusharidust ja lasteaiaelu, ühistes vestlustes vahetatakse töökogemusi ja õpitakse üksteiselt," lisas Link.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles