Lõhede kudemise tippaeg pole veel saabunud

Merly Raudla
Copy
Kunda jõe ääres jalutas koos Virumaa Teataja ajakirjaniku ja fotograafiga mitu peret ning mõned päikeseprille kandvad mehed.
Kunda jõe ääres jalutas koos Virumaa Teataja ajakirjaniku ja fotograafiga mitu peret ning mõned päikeseprille kandvad mehed. Foto: Merly Raudla

Enamasti oktoobri teises pooles algav lõhede kudemisränne ei ole veel õiget hoogu sisse saanud. Küll aga oli täna nii Kunda kui ka Selja jõe ääres näha rohkesti loodusnautlejaid.

Kundas vana hüdroelektrijaama juures oli vett täis jõe voolamispahinat vaatamas ja kuulamas mitu perekonda koos lastega. Lisaks patseerisid mööda kallast dressides mehed, päikeseprillid ees. Polaroidprillidega näeb hästi vee alla ning kudema saabuvaid kalu on nende abil hoopis lihtsam märgata.

Ka Selja jõe suudmes jälgis lainete mängu metsamustrilises jopes meesterahvas. Päikseline ilm meelitas nii randa kui ka jõe äärde rohkesti inimesi. Selge on see, et kõik neist ei soovinud lähedastega pelgalt looduses aega veeta. Kindlasti oli neid, kes jälgivad mängu ja ihaldavad kalamarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles