Muskelautod võtsid Keskväljakul kahte viirgu paigale

Copy

Dodge Challenger Club Estonia hakkab oma 2023. aasta hooaega lõpetama ja tegi seda ühissõiduga läbi Kesk-Eesti Mäost Rakverre. Kreisilinnas rivistati superautod pealtvaatajate rõõmuks üles.

Rakvere Keskväljakul olid Challengerid kahte viirgu ritta pargitud. Mõlema rivi esimene oli pilkupüüdvalt värviline "ameeriklane": ühel pool neoonroheline, teiselt oranž. Oranži auto omanik rakverlane Rene Tomingas tutvustas, et tema Challenger on ehitatud 2008. aastal limiteeritud väljalaskena eritellimuse peale. "See on esimene limiteeritud väljalase," tutvustas mees oma sõidukit. Selliseid autosid tehti vaid 6400 ning üks on praeguseks Rakveres. Tomingas oli ostnud oranži iluduse 2015. aastal 27 000 euro eest. Auto oli ostes olnud väga korralik ning lisainvesteeringut ega putitamist ei olnud vajanud. Kuigi peremehe sõnul polegi selliste "ameeriklaste" pidamine midagi keerulist – varuosi on väga hästi saada ja need on soodsamadki kui Euroopa autode omad.

Ameerika autodest lugu pidav Rene Tomingas tõdes, et on oma Challengeriga väga rahul. Üldiselt kiputakse arvama, et sellised muskelautod võtavad hirmus palju kütust. Rene Tomingas lükkas selle jutu ümber. Kui sõita liikluseeskirjade kohaselt võtab tema 6,1-liitrise mootoriga Dodge saja kilomeetri kohta 13 liitrit kütust. Kui liiga uljalt gaasipedaali tallata, kulub kütust mõistagi rohkem. Rene Tomingas on auto võimsust proovinud ka Haapsalu lennuväljal kiirendusvõistlusel. Samuti on ta saanud suuremat kiirust arendada kiirteedel. Sellise sõidukiga pole möödasõit mingi probleem – suts ja valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles