Vaata eskiise OG Elektra ärikeskuse ehitus algab kõige varem aasta pärast

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere kesklinna planeeritud OG Elektra ärikeskuse eskiis.
Rakvere kesklinna planeeritud OG Elektra ärikeskuse eskiis. Foto: Arhitektibüroo Peil OÜ

OG Elektra kavatseb järgmise aasta lõpuks valmis ehitada oma pooleli või projekteerimisjärgus kauplused, et teha siis selle valdkonna investeeringutesse mõningane paus ja pühenduda täielikult Rakvere Tsentrumi ärikeskuse rajamisele.

Rakvere linnavalitsuses algas eelmisel nädalal Lai 20 ja Lai 21 kinnistu ning seda ümbritseva ala detailplaneeringu avalik väljapanek, mis kestab 17. novembrini. Nimetatud kinnistud kuuluvad OG Elektrale ja ettevõte kavatseb sinna praeguse Tsentrumi asemele ehitada uue ärikeskuse koos kõrghoonega.

​OG Elektra eesotsas omanik Oleg Grossiga ostis Rakvere kesklinnas asuva kinnistu 2020. aasta suvel. Isal-pojal Oleg ja Georg Grossil oli juba tehingut tehes visioon olemas – maatükk soetati just nimelt eesmärgiga rajada sinna Rakvere kesklinna elavdav ärikeskus. Esialgu prognoositi, et ehitamine võiks alata 2022. aasta lõpus või 2023. aasta alguses ja investeeringu suuruseks võiks kujuneda 40 miljonit eurot, kuid muutunud maailma- ja majandusolukorras on jõutud tõdemusele, et ehitus algab kõige varem 2024. aasta sügisel ja investeerida tuleb vähemalt 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles