Armastatud kohviku inetu lõpp: omanik jättis oma töötajad lihtsalt palgata (4)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Koroonapandeemia aeg oli kõigile raske. Pätsi pitsakohvik hakkas toitu klientidele ka koju vedama ja omanik Rando Hallik tegeles kulleritööga ka ise. Paraku näitas ta oma töötajatele tänavu sügisel ka oma teist palet.
Koroonapandeemia aeg oli kõigile raske. Pätsi pitsakohvik hakkas toitu klientidele ka koju vedama ja omanik Rando Hallik tegeles kulleritööga ka ise. Paraku näitas ta oma töötajatele tänavu sügisel ka oma teist palet. Foto: Ain Liiva

1. oktoobri õhtul – see on pühapäev – annab Rando Hallik oma töötajatele teada, et järgmisel hommikul on väike koosolek. Kui keegi neist aimabki midagi halba, siis ei julge ta seda iseendalegi tunnistada.

Teade esmaspäevase koosoleku kohta ei jõua sugugi mitte kõigi Rakvere Vilde tänava pitsakohviku Päts töötajateni – valdavalt on kohal vaid alustava vahetuse inimesed. Hiljem kuuleb mõni puudujaist uudist töökaaslaselt, või mis veel hullem, loeb seda sotsiaalmeediast või lausa ajalehest.

​Kella poole kümne paiku annab Rando Hallik oma tüdrukutele – linna vahel kutsutakse Pätsi nooruslikku ja särasilmset personali just nii – teada, et nüüd on kõik, ja ulatab oma allkirjaga paberi, mida võib pidada koondamisteateks. Tema omanduses Vilde Kaubandus OÜ-l minevat majanduslikus mõttes halvasti, ta olevat püüdnud päästa, mida päästa annab, aga nüüd olevat kõik läbi ning kohvik sulgeb siin ja praegu uksed. Hiljem ütleb üks tüdrukutest Virumaa Teatajale: "Ta päästis tõepoolest. Kahjuks ainult oma nahka."

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles