PPA peadirektor Egert Belitšev: politseinikud on tööturul päris atraktiivne saak ja me saaksime seda vältida, kui ametnikele oleks tagatud piisav sissetulek

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
PPA peadirektor Egert Belitšev.
PPA peadirektor Egert Belitšev. Foto: Marianne Loorents

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Egert Belitšev ütles, et inimesed on tema juhitavas ametkonnas vabad liikuma ja kedagi jõuga kinni ei hoita. Tööturul konkureeritakse ka erasektoriga ja kahjuks tuleb tihti palgasurve tõttu headest töötajatest loobuda.

Olgugi et Rakvere politseijaoskonnas on puudu grupi jagu patrullpolitseinikke, on olukord veel raskem Harju- ja Ida-Virumaal. Politseinike horde ei saaks Rakvere bussijaama taha korda looma saata ka parimates unenägudes, ja nagu Belitšev esile toob, tuleb niisuguste asjade lahendamiseks kaasata eri ametkondi ja spetsialiste ning küsimus on väga kompleksne.

Rakvere politseijaoskonna viimase kahe ülema ametiaeg on jäänud võrdlemisi lühikeseks. Sage juhtide vahetumine ja erinevad käekirjad juhtimises avaldavad mõju kohalikele politseinikele ja lõpuks ka kogukonna turvatundele. Mis nende vahetuste taga on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles