Minister kutsus koolipidajaid õpetajate palga läbirääkimistele

Copy
Kristina Kallas kutsus kohalikke omavalitsusi ja erakoolide pidajaid liituma ministeeriumiga riiklikus lepitusmenetluses, et saavutada õpetajate palga alammääras läbirääkimiste käigus kokkulepe.
Kristina Kallas kutsus kohalikke omavalitsusi ja erakoolide pidajaid liituma ministeeriumiga riiklikus lepitusmenetluses, et saavutada õpetajate palga alammääras läbirääkimiste käigus kokkulepe. Foto: Kollaaž/Postimees

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kutsus kohalikke omavalitsusi ja erakoolide pidajaid liituma ministeeriumiga riiklikus lepitusmenetluses, et saavutada õpetajate palga alammääras läbirääkimiste käigus kokkulepe.

Minister juhtis pöördumises tähelepanu, et kohalikes omavalitsustes tehtud õpetaja keskmise palga seire järgi on koolipidajate vahel suured erinevused palkades vaatamata sellele, et riigi eraldatav toetus arvestatakse ühtemoodi.

«Mitmed omavalitsused maksavad õpetajatele enam kui 120 protsenti riigi keskmisest palgast, kuid samal ajal on mitmeid omavalitsusi, kus õpetaja keskmine palk jääb alla riigi keskmisele palgale,» märkis minister Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles