Kadrina võõrustab kahel nädalavahetusel järjest õllehuvilisi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Üritusel "Hää õlu" on jooke hindamas alati ka asjatundjate žürii. Näiteks 2020. aastal andis väiketootjate õllele oma hinnangu Eesti üks parimaid ja kogenumaid õllesommeljeesid Helen Aasmann. 
Üritusel "Hää õlu" on jooke hindamas alati ka asjatundjate žürii. Näiteks 2020. aastal andis väiketootjate õllele oma hinnangu Eesti üks parimaid ja kogenumaid õllesommeljeesid Helen Aasmann. Foto: Ain Liiva

Baltikumi birofiilid ehk kõikvõimalike õllega seotud asjade kogujad saavad sel aastal kokku Kadrina huvikeskuses, üritus toimub 4. novembril. Nädal hiljem, 11. novembril leiab aga Kadrina rahvamajas aset traditsiooniline väiketootjate õllesid tutvustav üritus "Hää õlu 2023".

Eesti birofiilid on koondunud klubisse Baltic, ja nagu nimigi vihjab, ulatub klubi mõjuvõim üle riigipiiride. 32. korda toimuvale kokkutulekule tuleb umbes 50 birofiili, sealhulgas Lätist ja Leedust.

​Kokkutulekutel tegelevad osalejad oma "õllenodi" vahetuse, ostu ja müügiga. Kaubaks läheb kõik, mis vähegi õllega seotud: kannud, kannualused, korgid, sildid, eksklusiivsed pudelid ja nii edasi. Varem on selliseid kokkutulekuid korraldatud ka õlletehastes – korra-paar Haljalaski –, kuid viimastel aastatel on kokkusaamise paigaks valitud mõni kohvik või suurem saal, kus ruumi rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles