Riik soovib keskmise palga eest politseisse superman‘e (2)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kaks tundi nädalas saavad politseinikud hoolitseda oma füüsilise vormi eest töö ajal. Muidu tuleb seda teha töövälisel ajal omal käel. Rakvere politseijaoskonna keldrikorrusel on treenimiseks jõu- ja matisaal. Pildil PPA peadirektor Egert Belitšev.
Kaks tundi nädalas saavad politseinikud hoolitseda oma füüsilise vormi eest töö ajal. Muidu tuleb seda teha töövälisel ajal omal käel. Rakvere politseijaoskonna keldrikorrusel on treenimiseks jõu- ja matisaal. Pildil PPA peadirektor Egert Belitšev. Foto: Marianne Loorents

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Egert Belitševi sõnul on palgasurve viinud PPA viimase piirini, mille tõttu peab hoolikalt jälgima, mida ja kuidas teha. Riigi ja ühiskonna ootused on suured ja üle Eesti ollakse kimpus värbamisega.

Egert Belitšev kirjeldab politseinikke kui superman‘e, kes peavad olema head psühholoogid, head suhtlejad, head läbirääkijad; kellel peab olema tugev empaatiavõime, aga kes samas peavad olema valmis rakendama füüsilist sundi. "Mul on selge arvamus, et see ongi üle keskmise eesti inimene ja palk peab vastama nendele ootustele. Me peame hoidma neid missioonitundega inimesi, et nad saaks kodus ka uhked olla oma töö üle. Mitte ainult selle töö sisu pärast, vaid et nad suudavad ka oma peret ülal pidada," kõneleb politseijuht.

Belitševi sõnul võiks alustav politseinik saada 1,2-kordset Eesti keskmist palka, sest ootused ametnikele on kõrged. "Me tahame, et nad oleks lisaks eelnimetatule füüsiliselt heas vormis. Ja et oleks igal ajahetkel valmis sekkuma eluohtlikku olukorda ja riskima oma eluga."

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles