Vinni vallavanem ja -volikogu esimees astusid ise tagasi (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vinni vallavolikogu esimees Aili Taal teatas ootamatult, et astub tagasi, ja lahkus istungilt.
Vinni vallavolikogu esimees Aili Taal teatas ootamatult, et astub tagasi, ja lahkus istungilt. Foto: Ain Liiva

Vinni vallavolikogu esimees Aili Taal teatas neljapäeval toimunud volikogu istungil veel enne päevakorra kinnitamist, et tema astub ametist tagasi, ja lahkus istungilt. Viimase päevakorrapunktina pidi arutatama vallavanem Rauno Võrno umbusaldamist, kuid ka Võrno astus enne tagasi, kui teda selleks sunnitud oleks. Tagasiastumiste tagamaa sisaldab aga rohkem keerdkäike kui mõni spiooniromaan.

Nimelt oli neljapäevase volikogu istungi päevakorras nagunii vallavanem Rauno Võrno ja volikogu esimehe Aili Taali umbusaldamine. Selle võimaliku õnnestumise taga oli seni koalitsiooni kuulunud vallavolikogu aseesimees Toomas Väinaste (keskerakond), kes enne istungit ei varjanudki, et on poolt vahetanud, ja suhtles elavalt EKRE-sse ning Isamasse kuuluvate poliitikutega, kes olid samuti Taali ja Võrno umbusaldamise taga.

​Enne istungi päevkorra kinnitamist jahmatas aga kõiki Aili Taal, kes andis teada, et astub ise tagasi, põhjendades otsust sellega, et koalitsioonikaaslasest volikogu aseesimees Toomas Väinaste on toime pannud süüteo ning sellises olukorras pole temal [Taalil] oma ametis eetiline jätkata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles