120 eurot CD-plaadi eest – palju või vähe?

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere räppari ja produtsendi James Wolfgang Rassaka 2018. aasta album "Lõuna-Rakvere Underground Vol 1" muutus kümme korda kallimaks.
Rakvere räppari ja produtsendi James Wolfgang Rassaka 2018. aasta album "Lõuna-Rakvere Underground Vol 1" muutus kümme korda kallimaks. Foto: Mart Rauba

Ühe Rakvere muusiku viis aastat tagasi ilmunud CD-plaati on tema kodulinnast võimalik osta 120 euro eest. On see liiga kõrge või äkki hoopis liiga madal hind? Kuidas see hind tekkis ja kuidas sellised hinnad üldse moodustuvad?

Rakveres pole enam ammu plaadipoode. Aga teatud füüsilisi CD-plaate saab soetada mõnest kindlast kohast. Otse loomulikult saab Bonzai restoranist osta selle peremehe Bonzo plaate. Mitmes taaskasutuspoes on eraldi riiulid vanade plaatidega. Valikut raskemast muusikast on Kära Kantsi jätnud seal esinemas käinud artistid. Samuti on mõned Rakverega seotud räpiplaadid saadaval Grillersi burgerikohvikus. Küllap saaks siia nimistusse lisada veel mõne koha.

Aga just Grillersi praegu neljast plaadist koosnevat valikut vaadates võib korraks imestada. Kui kolme plaadi hind on 12 eurot, siis üks plaat – Rakvere Lejal Genesi plaadimärgi alt väljastatud James Wolfgang Rassaka "Lõuna-Rakvere Underground Vol 1" (edaspidi "LRUG 1") – maksab täpselt kümme korda rohkem ehk 120 eurot. Mis tingis sellise hinna, saab lugeda artikli lõpust, aga enne veidike tausta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles