Tulevane Tapa vallavolikogu esimees: siin ei ole mingit emotsiooni

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Maksim Butšenkov 26. oktoobril Tapa vallavolikogu istungil sõnavõtuga esinemas.
Maksim Butšenkov 26. oktoobril Tapa vallavolikogu istungil sõnavõtuga esinemas. Foto: Andres Tohver

Ametist lahkuva Tapa vallavolikogu esimehe Alari Kirdi temperamentsele sõnavõtule vastas Maksim Butšenkov 26. oktoobri vallavolikogu istungil rahulike ja kaalutletud sõnadega. Butšenkovi peamiseks mureks oli see, et võim vahetuks nii, et 1. detsembril jõuaks volikogu istungile Tapa valla järgmise aasta eelarve projekt.

Alari Kirt esindab Tapa vallavolikogus opositsiooni langevat valimisliitu Valgejõgi. Maksim Butšenkov on keskerakondlane. On äärmiselt tõenäoline, et järgmiseks volikogu esimeheks tõuseb just nimelt Butšenkov, ehkki volikogu pole teda veel ametisse hääletanud.

Kuigi Alari Kirt süüdistas esmaspäeval moodustatud nelikliitu (Eesti Keskerakond, Eesti Reformierakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, valimisliit Koostöö) talle ja ta mõttekaaslastele ultimaatumi esitamises, et nad peavad hiljemalt 25. oktoobril kell kolm pärastlõunal tagasi astuma, eitas Butšenkov 26. oktoobril volikogu istungil ultimaatumi esitamist. "Siin ei ole mingit emotsiooni," väitis ta. Tema sõnul oli nõudmine puhtalt pragmaatiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles