Rakvere linna metsad: lootusetu padrik või elurikkusest pakatav looduskeskkond?

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakveres linna metsad, Tammik.
Rakveres linna metsad, Tammik. Foto: Ain Liiva

Ühtede arvates on Rakvere linna metsad looduskaunid paigad, kus jalutamas, sportimas ja lõõgastumas käia. Teiste meelest seevastu lootusetu padrik, millele tuleks viivitamatult saag sisse lüüa. Rakvere linnavolikogu istungil käis linna metsadest ülevaadet andmas endine linnametsnik Taavi Saar.

Rakvere linnavolinik Roman Kusma ütles, et linnas on elamukrunte vähe ja tegelikult on räägitud linnametsa muutmisest elamumaaks. «Et ei oleks puhas mets, vaid jagaks krundid välja ja inimesed saaksid Rakverre oma kodusid rajada. Kas see oleks paha mõte?» arutas Kusma. «Kas sa mõtled seda tõsiselt?» küsis endine Rakvere linnametsnik ja linnametsahuviline Taavi Saar. Saanud jaatava vastuse, jätkas ta: «Kas sulle meeldib, kui sa jalutad viis minutit ja sa oled täielikus džunglis?»

«Ma olen Rakveres 30 aastat elanud ja mina pole linnametsa sattunud. Kordades rohkem kui siin saalis viibijad olen ma viibinud tammikus ja Palermos. Ma olen seal tuhandeid kilomeetreid jooksnud. Mind pole miski teistesse linnametsadesse viinud ja ma ei tunne sellest ka puudust,» kõneles Kusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles