Ants Viermann käis Aafrikas telgis magamas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Savannis elavad loomad peavad autodes sõitvaid turiste omasugusteks ja lasevad autod endale väga lähedale.
Savannis elavad loomad peavad autodes sõitvaid turiste omasugusteks ja lasevad autod endale väga lähedale. Foto: Ants Viermann

Rakvere tuntud helimees ja meelelahutaja Ants Viermann käis Aafrikas Botswanas loodusretkel. Kõige rohkem hämmastas meest asjaolu, kui palju on loodusparkides loomi ja kuidas nad inimestele-turistidele üldse tähelepanu ei pööra. "Üks asi on lõvi või ninasarvikut vaadata loomaaias puuris. Ja hoopis teine asi tema enda keskkonnas," lausus Viermann.

Viermann poleks Viermann, kui ta ei pööraks tähelepanu seikadele, mida teised võib olla ei märkagi. "Mind hämmastas kõige rohkem, kui palju on savannis sõnnikut," rääkis ta. "Kõik kohad on täis lastud, sest loomi on tõesti meeletult palju. Ja tänu giididele olen nüüd ka mina juba spetsialist – milline näeb välja ja kuidas haiseb elevandi sõnnik, millised on impalate pabulad ja nii edasi."

Viermanni reis Botswanasse oli tõeline loodureis. "Linnadega puutusime kokku minimaalselt. Rõhk oli loodusparkide külastamisel," ütles ta. "Ööbisime kokku üheksa ööd savannis ja kõrbes telkides. Mitte ettevalmistatud laagripaikades, vaid improviseeritud kohtades. Kogu tavaar – telgid, söögi tegemiseks vajalik tooraine ja toidu valmistamise nõud – veeti kaasa."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles