Vinnis jäi uus vallavanem valimata, sest volikogu kuulutas ise oma istungi ebaseaduslikuks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Istungile oli kutsutud ka uue vallavanema kandidaat Erki Savisaar (vasakul), kuid volikogu aseesimehe Toomas Väinaste (paremal) eestvedamisel kuulutati istung ebaseaduslikuks ja vallavanema valimiseks ei läinudki.
Istungile oli kutsutud ka uue vallavanema kandidaat Erki Savisaar (vasakul), kuid volikogu aseesimehe Toomas Väinaste (paremal) eestvedamisel kuulutati istung ebaseaduslikuks ja vallavanema valimiseks ei läinudki. Foto: Ain Liiva

Uueks Vinni vallavanemaks saama pidanud Erki Savisaar oli teisipäeva õhtupoolikul kenasti volikogu istungil kohal, aga see, mida ei peetud, oli istung. Nimelt ei jõutud isegi päevakorra arutamiseni, sest koosolekut juhtima pidanud vallavolikogu aseesimees Toomas Väinaste hindas istungi toimumist ebaseaduslikuks ja volinike napp enamus oli sellega ka nõus.

Toimunu (ja sellel neljapäeval toimuv) pälvib kindlasti juristide ja õiguskantsleri tähelepanu, aga kellel on õigus, see jäägu muidugi nende otsustada. Segaduse tegelik põhjus aga peitub asjaolus, et volikogu liige Kaido Höövelson ei saanud istungil osaleda, kuid ilma tema hääleta poleks Vinnis tõenäoliselt õnnestunud uut vallavanemat ega -volikogu esimeest valida.

Eelmisel neljapäeval astusid volikogu istungil omal soovil ametist tagasi Vinni vallavanem Rauno Võrno ja volikogu esimees Aili Taal, kelle umbusaldamine istungil päevakorras oli. Veel enne kui Taal ameti maha pani, andis ta teada, et 31. oktoobril toimub erakorraline istung, kus muu hulgas on kavas uue vallavanema ja -volikogu esimehe valimine. Segaseks jääb, kuidas erakorralise istungi kokkukutsumine möödunud neljapäeval vormistati, kuid igal juhul toimus positiivse tulemuse andnud hääletus, mida nägid ka istungil viibinud ajakirjanikud ja külalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles