Rakvere haiglas on plaaniline elektrikatkestus, samal ajal käib ka kriisiõppus

Kevin Volter
Copy
Rakvere haigla jäi teisipäeva õhtul vooluta. Maja varustab praegu elektrigeneraator ja samal ajal käib kriisiõppus.
Rakvere haigla jäi teisipäeva õhtul vooluta. Maja varustab praegu elektrigeneraator ja samal ajal käib kriisiõppus. Foto: Ain Liiva

Rakvere haigla jäi täna õhtul elektrivooluta ja töö käib generaatorite toel. Muretsemiseks pole siiski põhjust, sest katkestuse põhjustasid remonttööd haigla toimepidevuse tõstmiseks. Haiglajuht Ain Suurkaevu sõnul ei saa aga head kriisi raisku lasta ja seetõttu otsustatigi koos Rakvere linnapeaga samal ajal planeeritud katkestusega korraldada kriisiõppus.

Kokku kutsuti ka Rakvere linna ja valla ühine kriisikomisjon, kes välkõppusest teadlik polnud. "Ei ole mitte nii, et räägime kuu aega ette, et tuleb õppus, vaid tegime selle linnapeaga poolsalaja," ütles Suurkaev. Küll aga olid olukorrast juba varem teadlikud haigla koostööpartnerid ja terviseamet. 

Kuigi patsiendid abita ei jää, ei suuda haigla enda generaator tagada kompuuter- ja röntgenuuringute tarbeks piisavalt voolu. "EMO töötab nagu tavaliselt ja hetk tagasi andis anestesioloog teada, et tema läks erakorralist operatsiooni tegema. Nii et ka operatsioonid saame generaatori toel tehtud," rääkis Ain Suurkaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles