KOMMENTAAR Viru ringkonnaprokurör Marge Voogma: "Ühelgi treeneril ei ole õigust last füüsiliselt karistada trennis kehtivate reeglite rikkumise eest" (2)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Viru ringkonnaprokurör Marge Voogma.
Viru ringkonnaprokurör Marge Voogma. Foto: Jakob Juksaar

Riho Rannikmaaga seotud kohtuasjas ei vaieldud selle üle, kas staažikas ja tunnustatud võitluskunstide treener astus füüsilisse kontakti oma hoolealusega või mitte, sest seda tunnistasid nii Riho Rannikmaa, ütlusi andnud tunnistajad kui ka kannatanu.

Kohtumenetluses keskendus vaidlus R. Rannikmaa loodud kontakti iseloomule ja selle tagajärgedele. Peamine küsimus oli, kui suurt jõudu R. Rannikmaa alaealise treenitava suhtes rakendas ja kas tema tegevus, tahtlik löök kuklasse, põhjustas noorele valu või mitte. Kaitsjad püüdsid kohtus R. Rannikmaa süütegu pisendada väitega, et treener vaid "koputas" distsiplineerival eesmärgil kuklale, mis ei põhjustanud kannatanule valu, ning seetõttu ei saa seda käsitleda kehalise väärkohtlemisena.

Prokuratuur sellise väitega nõustuda ei saanud, sest lisaks kannatanu ütlustele väljendasid mitmed tunnistajad kohtus, et nähtud olukord võis põhjustada valu. Ühtlasi kirjeldasid tunnistajad kannatanu käitumist, mis kinnitavad kannatanu ütluseid, et ta tundis valu. Trennis viibinud noormehe sõnul tõusis Riho Rannikmaa mati keskelt oma tooli pealt püsti, läks tüdrukute juurde ja lõi kannatanut rusikaga kuklasse. Seega prokuratuuri hinnangul kinnitasid kohtumenetluses käsitletud tõendid seda, et R. Rannikmaa lõi alaealist tahtlikult rusikaga vastu pead, millega põhjustas kannatanule tahtlikult füüsilist valu ja tervisekahjustuse. Tugev löök rusikaga vastu pead võib tekitada väga raskeid tagajärgi, eriti kui kannatanuks on laps.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles