Tapa sai uue vallavanema ja -volikogu esimehe

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Volikogu esimeheks valitud Maksim Butšenkov (paremal) õnnitleb vallavanemaks saanud Riho Telli.
Volikogu esimeheks valitud Maksim Butšenkov (paremal) õnnitleb vallavanemaks saanud Riho Telli. Foto: Andres Tohver

1. novembri õhtul kell kuus kogunesid Tapa kultuurikoja suurde saali erakorralisele istungile vallavolikogu liikmed, et pikalt küdenud võimukriisile punkt panna. Ehkki päevakorras oli esilagu kuus punkti, otsustati piirduda kahega, milleks olid vallavolikogu esimehe ja vallavanema valimine.

Enne ehk 23. oktoobril oli Tapa vallas moodustatud uus võimuliit, kuhu kuulusid Eesti Reformierakond (volikogus neli kohta), Eesti Keskerakond (neli kohta), Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (kolm kohta) ja valimisliit Koostöö (kaks kohta). See jättis opositsiooni valimisliidu Valgejõgi (kaheksa kohta), mille juht Alari Kirt loobus volikogu esimehe kohast 26. oktoobril. EKRE-sse kuuluv vallavanem Valdo Helmelaid kirjutas tagasiastumisavalduse nõnda, et see jõustus 1. novembrist.

Ehkki uus võimuliit üritas nii vallavolikogu esimehe kui ka vallavanema kandidaati esialgu saladuses hoida, oli juba eelmisel nädalal selge, et volikogu esimeheks esitatakse keskerakondlane Maksim Butšenkov ja vallavanemaks reformierakondlane Riho Tell. Nii läkski. 1. novembri vallavolikogu erakorralisel istungil pälvisid mõlemad mehed 12 vallavolikogu liikme toetuse. Kokku on Tapa vallavolikogus 21 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles