Uus raskeõli puhastusseade vähendab Kiviõlis lõhnahäiringuid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Uus raskeõli puhastusseade parandab tänu kinnisele süsteemile oluliselt õhukvaliteeti.
Uus raskeõli puhastusseade parandab tänu kinnisele süsteemile oluliselt õhukvaliteeti. Foto: Kiviõli Keemiatööstus

Kiviõli Keemiatööstus avab reedel oma uue raskeõli puhastusseadme, millesse investeeritud 10 miljonit on oluline samm tööstuse keskkonnasõbralikumaks ja efektiivsemaks muutmisel.  

Uus raskeõli puhastusseade on viimaste aastate suurim investeering Kiviõli Keemiatööstuses. "Ühelt poolt kasvatab seade efektiivsust, vähendab kadusid ning lubab toota senisest enam kõrgema kvaliteediga ning kallimat toodet, aga veelgi olulisem on selle keskkonnaaspekt – tänu kinnisele süsteemile parandab see oluliselt õhukvaliteeti ning lõhnahäiringuid," ütles Kiviõli Keemiatööstuse juhatuse esimees Priit Orumaa.  

Kiviõli Keemiatööstuse uue raskeõli puhastusseadme ehitamise eeltööd hakkasid kümmekond aastat tagasi ettevõttele sobiva tehnoloogilise lahenduse otsimisega. 2020. aastal otsustas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus toetada ehitamist 1,2 miljoni euroga. Toona prognoositi ehitushinnaks 5 miljonit eurot, ent vahepealne koroonapandeemia ning Vene-Ukraina sõjast tingitud toorme puudus ja hinnatõus kasvatasid investeeringu kahekordseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles