Miljon Oleg Grossi pangaarvel ootab ikka veel tunnistajat (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kas OG Elektra salatipesumasin? Ei, hoopis uus saiakeste valmistamise liin, mida lähemalt uurivad ettevõtte omanik Oleg Gross ja tema pojast tegevjuht Georg Gross.
Kas OG Elektra salatipesumasin? Ei, hoopis uus saiakeste valmistamise liin, mida lähemalt uurivad ettevõtte omanik Oleg Gross ja tema pojast tegevjuht Georg Gross. Foto: Ain Liiva

Millalgi 15–20 aastat tagasi levis visalt linnalegend, et Grossi Toidukaupade kulinaarialettides päeval müümata jäänud salatid pestakse öösel vanast koorest puhtaks, lisatakse uus ja salat läheb taas müüki. Omanimelise jaeketi omanik Oleg Gross pakkus seepeale ajakirjanduse vahendusel välja, et maksab miljon krooni sellele, kes suudab salatipesu ära tõestada. Nüüd tõstis ta panuse miljonile eurole.

Linnalegendid ei sure, olgu need nii jaburad kui tahes. Ka salatipesu jutt võetakse aeg-ajalt üles, kuigi mitte enam nii sageli kui 15–20 aastat tagasi. Anonüümselt on netikommentaarides isegi väidetud, et on olemas vastav salatipesumasin, mida väitja on siis oma silmaga näinud või mida on märganud tema tuttava tuttav.

OG Elektra omanik Oleg Gross peab mustast huumorist lugu – või kas see oligi nii must? Ta andis endale kuuluva tarbijalehe Kuulutaja veergudel omal ajal teada, et maksab sellele, kes suudab talle ära tõestada salatipesumasina olemasolu või lihtsalt salatipesu, oma isiklikult kontolt miljon krooni peo peale. Hiljem võimendasid seda lubadust teised meediaväljaanded.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles