President Karis: eesmärk ei saa olla väiksem kui kiusamisvaba Eesti

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
President Alar Karis kiusamisvaba kooli programmi kümnenda tegevusaasta galal Proto avastustehases.
President Alar Karis kiusamisvaba kooli programmi kümnenda tegevusaasta galal Proto avastustehases. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Kiusamisvaba kooli programmil täitus kümnes tegevusaasta ja riigipea sõnul on tänu programmile oluliselt muutunud see, kuidas räägitakse vaimsest tervisest ja kiusamisest.

"Alles nüüd hakkame aru saama, kui palju parem on elu kõigi jaoks, kui suudame välja juurida käitumismustrid aegadest, mil kiusamine tunduski normaalne. Koolist oleme edukalt alustanud, kuid eesmärk ei saa olla väiksem kui kiusamisvaba Eesti," ütles president Alar Karis kiusamisvaba kooli programmi kümnenda tegevusaasta galal Proto avastustehases. 

"Tänu sellele ning ka mitmele teisele programmile mõistame nüüd kiusamist teisiti, oskame seda paremini märgata. Oleme õppinud, kuidas lahendada keerukaid olukordi nii, et haiget saamist on vähem," rääkis president Karis. Tema sõnul teavad need, kes on selle hoiakute ja oskuste muutmise teekonna kaasa teinud, kui pikk ja vaevaline on see tegelikult olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles